tisdag 12 januari 2016

Två torra fingrar.

Den senaste veckan har det diskuterats sexuella trakasserier i varje vrå. Det händer i Köln, Helsingfors och Stockholm. Övergrepp i större utsträckning. Om vi bara skiter i stolpskottet som sa väldigt stolpskottiga saker (peak till en viss polischef) och fokuserar på sexuella trakasserier överlag.
 
Jag läser alla de berättelser som har kommenterats på Yle:s artikel så är min första tanke, uuusch fy ve och fasa! Min andra tanke är, vänta nu det här betyder att även jag har blivit antastad. Många gånger, oräkneliga gånger, av varierad grad. Nej, men det kan ju inte stämma?! Jag läser kommentarerna igen och inser att, jo visst mycket av det här låter väldigt bekant.
 
Varför har jag då inte insett detta förrän nu, då? Jo, svaret hittade jag också bland dessa, för tillfället, 68 kommentarerna. Det händer så ofta, i så stor utsträckning att alla kanske inte ens inser vad de varit med om. Att bli tagen på rumpa, bröst och kropp en krogkväll är normalt, det händer hela tiden. Men det är inte okej, inte utan förvarning och utan tillåtelse.
 
Som så många andra skriver, är den första reaktionen att frysa till is. En blir stum, förstelnad och helt förlamad, en blir till en livslevande istapp. När en plötsligt inser att två torra bestämda fingrar gnuggas på förbjuden mark, då bestämmer kroppen sej för att leka charader. På kortet står det istapp. Imitationen är så klockren att ingen i rummet förstår. Istappen ligger där i sängen och smälter. Snart ligger istappen där i en pöl av skam och äckel.
 
Istappen försöker överleva situationen. Desto mindre den stretar emot desto snabbare är det över och istappen kan springa in i frysen igen. Istappen tänker också att om hen försöker göra uppror eller säga emot så blir den andra spelaren arg och gnuggar ännu mera. Istappen vill inte smälta bort, istappen vill överleva och rymma. Till frysen, så snabbt som möjligt.
 
Istappen visste inte att en måste betala en dryck och ett vänligt leende med gnuggningar. Istappen hade inte fått någon förvarning, kvitto eller kontrakt. Istappen visste inte att summan av vänlighet och klackar i taket är två bestämda torra fingrar. Gnuggandes. På förbjuden mark. Istappen vill nu bara springa in i frysen, istappar smälter av kroppsvärme. Vet inte alla det?
 
Sexuella trakasserier gör mej arg, ledsen och smått galen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar