söndag 31 januari 2016

Den stora stygga vargen.

Mia har en hemlighet. Något som ingen annan vet. Hon skäms för sina tankar, hon vet mycket väl att det är fel.

Mia går hem längs trottoaren, kvällen är svart. Det är ju faktiskt natt. Eller morgon, pensionären sitter redan i fönstret. Dricker kaffe, läser Allers, rör runt i koppen. Men Mia vandrar hemåt, befinner sej ännu på föregående dygn. Pensionären befinner sej i söndagen och Mia i den fartfyllda lördagen. Mia vandrar hem, klack på skon, trippar över bron.

Pulsen 120 och alla sinnen på helspänn.

Mia har festat hårt, det är inte svårt. Blinka långsamt och småskratta på de rätta ställena. Så fortsätter de färggranna glasen komma. Blinka, le, fnittra. Klunk. Kvällen var rolig, lite tunggymnastik i barens alla hörn. Inte för Mias begär. Mia använder tunga och ögon för att se den mitt emot henne. Fort, ändras blicken och Mia får den där kicken. Hon sitter nu på tronen och har ännu en tjänare vid sina fötter. Hah.

Men det är inte att härska över kåta fylleögon som Mia går i gång på. Mia älskar hemfärden. Mia älskar att hata, vägen hem. Klackarna slår ljudligt mot asfalten, kanske hon trampar lite hårdare med flit? Mörkret omsluter henne mellan gatlyktornas sken. Plusen dunkar inne i partyblåsan. Flickor ska inte gå hem ensamma. Flickor ska inte trippa över boar i alltför utmanande skoar.

Mia känner att hon är ett barn. Hon har lekt tvärtom-leken hela sitt liv. Flickor ska inte gå hem i mörkret. Den stora stygga vargen kanske tar dej. Mia gillar att göra det syndiga. Mia gillar att känna snabba pulserande hjärtslag. Mia går alltid hem ensam, sent, i mörkret, med jackan öppen, vickar på höften. Pulsen 120.

Mias mål är att hitta den stora stygga vargen. Hon vill avslöja myten, legenden, varelsen. Mia hoppas på att få en skymt av den stora, mörka, stygga vargen. Mia söker äventyr, hon begär adrenalinhöjder. Varje gång hon vandrar hem är hon rädd. Men på en bra sätt. Det är som om hon väntar på den där ovanliga fågeln som bara två skogsmullar har sett. Hon vill också se det okända.

Mia vill se det onda. Men hon vill inte skadas av den omtalade myten. Hon vill inte uppfylla profetian. Mia ska eliminera det onda. Mia ska använda ben och armar. Mia tänker inte springa eller ringa. Mia tänker ta kampen och vinna. Mia vet att hon är stark. Mia vill besegra den stora stygga vargen.

Mia vill att ingen ska vara rädd när de går hem. Pensionären ska inte behöva vaka över de rangliga styltorna som trippar över bron. Mia vill inte höra varningstexten längre. Flickor ska inte gå hem ensamma. Mia vill fokusera på sitt kungarike och känna segern när hon går hem i lugn och ro. Pulsen endast 80.
Vem äger gatan du bor på?


Detta var min första text i vår nystartade skrivarcirkel. Den idén var ungefär det bästa jag har åstadkommit i år. Guuh, så intressant, spännande, lärorikt, och framförallt, roligt vi hade det på den första träffen! Jag hoppas innerligt att vi orkar hålla projektet levande under hela vår studietid. Vår lilla mysiga skrivarcirkel där vi sätter ord på stort som smått.

4 kommentarer :

  1. Shit. Du kan verkligen skriva. väntar ju som på en fortsättning nu. Två stora tummar upp och en high five!

    SvaraRadera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar