söndag 14 juni 2015

Spartans vs ISIS.

Hejsan svejsan ni där ute i cyberspace!

Sommarlovet har börjat. Första shortsdagen har varit. Slitsamt sommarjobb har inletts. Och sist men inte minst, första riktiga sommarlovshelgen är snart över. Den firades med dunder och brak. På en ö, i traditionell villalivs anda. Gummistövlar, regnvatten och charmiga utedass, ni vet vad jag pratar om. Bra. Men den här stövelhelgen var snäppet bättre än de andra, vi hade minsann en lekolympiad. Yeah, you heard it! Lekolympiad.

För det första, mitt lag vann. *ful segerdans + skadegläjdeflin*(Borde kanske inte nämna att vårt lag hette ISIS, men vår seger-böne-arabiska-tamburin-låt kicked some good ass!) För det andra, att leka är ungefär det bästa man kan underhålla sej med, alltid. Men varför gör en det inte oftare? Varför inte en gång i veckan, en gång om dagen? Varför leker inte vuxna lika mycket ( okej, vi ska vara realistiska här nu, hälften så mycket) som barn gör?

Ni vet den där tiden, runt ca. 13-15 års ålder, högstadietider. Då får en, under inga omständigheter, leka, aldrig. Då är en töntig, fånig och omogen. -Ta och väx upp någon gång då! En spenderar svindlande mycket tid på att passa in, vara cool och så lite tönt som bara är möjligt. Smällt in, men ta plats, me inte för mycket, synas, men stå inte ut i mängden. Att hitta den perfekta gränsen för ultimat coolhet är allt en finnig, hormonell tonåring tänker på. Jämt.

Men sedan, mina vänner, mitt i allt är en tillräckligt gammal för lek. 16 år brukar vara den magiska gränsen. Då ska det pulkas, skrinnas, fram med fotbollen. -Vem är med i 'bollen är hemma'? - Jaaaaaag!!!!! Gänget leker jämt och ständigt. På dagen pictionary och på natten ölspel. Nätter är fyllda av dryckeslekar och i samma takt som småtimmarna kryper fram höjs även snuskribban i leken. Fnitter, hemlisar och ölfläckar.

So what's my point? Point is: mer lek till folket. Terapeutiskt, underhållande och sammansvetsande.

Vår vinnar limerick: Erixson och Lindholm, Fanny:n båda två,
                                  spankar varandra tills de blir blå.
                                  I helg våra mammor,
                                  alltid heta flammor.
                                  På Caprera vill vi spartanerna klå!


     No words needed.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar