tisdag 24 februari 2015

Första och sista kyssen.

Orvars första ord: glass. - Ojsan hoppsanhejsan, där kanske vi får dra av några parenting-poäng..

Vår första kyss: 15 januari, tamburshörn, rödbrusiga lonkero-kinder. - Jag minns det som om det var igår, alla dedär hemmafesterna, nog va vi ju råjsiga på den tiden!

Orvars första resa: Gran Canaria. - Dendär all inclusive maten har nog lagt sina spår. Och tänk att vi träffade Ulla-Majs yngsta dotter med familj där! Ja nog e världen liten, eller kanske närmare sagt Österbotten.

Vårt första köp: bruna soffan. - Tänk att vi sov på en soffa i nästan en månad före vi skaffade andra möbler, och en säng. Nu skulle jag defenitivt ha ryggskott efter en natt på soffan...

Att dokumentera någonting som händer första gången är lite av en tradition i vårt samhälle, eller hur? Irritation och förargelse ligger som en skugga över hemmet i två månader om man glömde på linsskyddet på kameran och enda man kan uppfatta av filmen är hejande rop när lilla Orvar tar sina första steg. Sista sekunderna består av ett bittert och argt - Voi perkeles jävla skit linsskydd!

En gång mitt i en intensiv lunch diskussion som antingen handlade om cola vs. pepsi eller lättmjölk (fettmjölk som de borde heta) vs. fettfri, just när brödsmulorna började flyga tvärs över bordet sa hon - Har ni tänkt på att era föräldrar en gång har burit på er och sedan lagt ner er på golvet för att aldrig lyfta upp er igen? Tystnaden rådde i 60 hela sekunder och man kunde nästan se reflektionen i allas ögon då små explosioner utlöstes i allas pannlober.

Sorgligt, tragiskt och åtta mindblows samtidigt.

Så nu, efter att jag gått och funderat på det här i snart fyra månader, minst, har jag kommit fram till att det finns en massa sista:n som ingen dokumenterar i en rosa bok eller gör en hel scrapbook om. Varför inte det då? Varför är vi så jävla positiva och naiva att vi glömt bort alla avslut och mållinjer. Kanske det är någon omedveten coping metod som vi använder oss av, ingen vill väl se ett foto på sista gången man ammar eller badar i den blåblekta badbunken.

Igår kväll såg jag filmen "The theory of everything", (se den, du har inga bortförklaringar eller måsten som du måste göra just nu. DU. SKA. SE. DEN. Kom ihåg att ladda upp med näsdukar och en kudde eller arm att krama.) i en scen får man ta del av sista gången Stephen Hawking går med egna ben för att slutligen sitta ner i en rullstol och aldrig stiga upp igen. Hela tanken av att dethär kommer händ för oss alla får gårdagens makaroner att vända sig upp och ner i magen och pressas halvvägs upp till strupen. Den här symptomen tyder på extrem extentsiell kris. Hjälp. Om ni som läser detta och har samma makaronvändning på gång i era magar ber jag er nu att ta till det enda botemedel som hittills upptäckts. Youtube - search - "cute puppies" alternativt "cute cats" -välja första träff - tryck på play. Efter 10 minuter av den här behandligen borde de flesta symptomer ha försvunnit. Varsågod.  

Men jag har inte ältat sorgliga sista ögonblick ännu, så här får ni en lista på "sista:n" som får en att uppskatta sin nuvarande situation lite mera.

1. Sista gången du dricker ett mjölkglas bestående av vanlig laktosmjölk. (En av de värsta beskeden jag skulle kunna få är: - Lina, tyvärr så visar testen på att du är laktosintolerant. Följande scen skulle bestå av ett klassiskt hollywood NOOOOOO-skrik samtidigt som jag faller ner på mina knän med händerna uppsträckta mot himmelen.)

2. Sista gången du träffar en betydelsefull och älskad person. Behövs inga kommentarer eller anekdoter här.

3. Sista gången du äter din mammas eller pappas himmelskt goda mat. Det här betyder inte nödvändigtvis att de slutat existera, en livstid sätter sina spår i allas armar och ben.

4. Sista gången du sover en hel 10 timmarsnatt på 5 år, småbarnsföräldrar, zombie-mode on.

5. Sista gången du ser ett nytt avsnitt av ditt favoritprogram. Mitt liv har tagit slut ungefär fem gånger om på grund av det här. OC, HIMYM och Breaking bad, no need to say more. Plocka upp era förnuft ur skamgropen CBS, Fox och AMC och starta upp en fortsättning på era produktioner!

Nu om makaron-symptomen har återvänt, använd samma behandling. För snabbkur klicka här.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar